За нас

Вдъхновение. Професионализъм. Желание за развитие.
Театрална къща "Шарж" е проект, който започнахме да подготвяме през 2019 година.
Официално отворихме врати на 21-ви май, 2020 г. в София, а година по-късно
преместихме дейността си в древния и вечен Пловдив. Това, което ни движи от началото ни до сега
е желанието ни за творчество, развитие и да бъдем полезни.
ЗА НАС

Кои сме ние?

Георги Димов
художествен ръководител, основател

Георги Димов е професионален актьор, кукловод, импровизатор. Стъпва за пръв път на сцена още като ученик, а любовта му към театъра само расте през годините. 
Завършва НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов" през 2019 г. със специалност Актьорство за куклен театър в класа на доц. Майя Енчева. Същата година става част от "Куклен театър Благоевград" и трупата за импровизационен театър "Шизи Про". Междувременно играе в драматични представления и се снима в кинопроекти и реклами. Участник е на национални и международни театрални фестивали в Сърбия, Гърция и Турция. През 2019 г. среща Захарина Тонева, с която не след дълго основават Театрална къща "Шарж" и дават път на своите идеи.

Захарина Тонева
художествен ръководител, основател

Захарина Тонева става доброволец в театъра още на 12 години. Тогава започва и да пише поезия. 
През 2018 г. издава дебютната си стихосбирка "Докато градът спеше...". По същото време е приета да учи кинорежисура в НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов" като междувременно преминава различни театрални обучения. Година по-късно тя прекъсва следването си, за да се върне отново към театъра и да основе Театрална къща "Шарж" заедно с актьора Георги Димов.
Пише поезия, проза и се учи в различни направления на драматургията. Стажувала е като сценарист за анимационно кино. Работи като стилов редактор на свободна практика. Към момента е студент в ПУ "Паисий Хилендарски" в специалност "Културна и социална антропология" и художествен ръководител в Театрална къща "Шарж".

Последвай ни

Благодарение на нашия месечен бюлетин можеш да се информираш за
предстоящите събития и да не пропускаш нито една среща с нас!

Бюлетин

Търсене