В дигиталния свят, в който живеем, децата все повече имат нужда от истинско свързване помежду си. Поради различни фактори и събития, се наблюдава засилен вътрешен критик у тях и страх за себеизразяване. А понякога и апатия. Имат потребност да общуват качествено, но присъства и незнание как да го постигнат.

В актьорските ни класове улесняваме този процес като създаваме забавна и неосъдителна среда за екипно творене. Силно вярваме, че всеки човек е чист потенциал и носи уникални способности. Тук всяко дете и тийнейджър получава възможност да разгръща смело вътрешния си творец и да открива театъра в себе си. Възпитаваме любов и уважение към изкуството и колегите и подпомагаме изграждането на будни и критично мислещи деца.

Обучението се провежда в две групи:

  • Детска - 8 до 12 години
  • Младежка - 13 до 18 години
КАКЪВ Е ПРОЦЕСЪТ НА ОБУЧЕНИЕ?

Като артисти, влюбени в професията си и с вече 16-годишен сценичен опит пред всякаква публика, се вдъхновихме да създадем тази школа, за да помагаме на подрастващите да намират себе си през актьорската игра. Наша кауза е те да развиват своята мисъл и емоционална интелигентност. 
С натрупания преподавателски опит през годините изградихме собствена методика на обучение по актьорско майсторство, базирана на човешките добродетели, която им помага за развиването на увереност, въображение, качествено общуване, емпатия, обща култура, критично мислене, литературни познания, движенческа и говорна култура и разбира се самодисциплина. Всички тези компоненти подобряват продуктивността на децата в образователната система и присъствието им в живота.

По време на обучението запознаваме участниците с различни актьорски техники и театрални форми. През етюди, драматични откъси, поезия, приказки и пиеси те извървяват свой уникален път, в който откриват твореца в себе си. Изграждат лични художествени критерии и вкус, опознават себе си и развиват нови гледни точки към света. През любовта насърчаваме творческата индивидуалност на всеки участник и емпатичното общуване в групите. Екипната им работа органично прераства в искрени приятелства извън репетиционната ни зала.


Държим децата ни да се изявяват редовно пред публика и да участват на различни фестивали, където получават незабравими емоции и ценни запознанства. Също така ги възпитаваме в помощ към обществото, като участват в благотворителни каузи. За нас е важно, независимо дали ще превърнат актьорството в своя професия или не, да станат преди всичко будни и добронамерени Хора.

Обучението ни по актьорско майсторство помага на децата и тинейджърите да:
  • развиват своята аналитична мисъл и любопитство;
  • добият увереност и творческо самочувствие;
  • упражняват речевата и движенческата култура;
  • усвоят правилна стойка и дикция;
  • подобрят своите комуникационни умения и емпатия;
  • развиват импровизаторско мислене и въображение;
  • се учат на самодисциплина и отговорност;
  • изградят умения за работа в екип и подкрепа;

Колкото повече работим с децата, толкова повече се вдъхновяваме и зареждаме да правим това, което обичаме. Те са нашето бъдеще и най-голямо богатство, затова посяваме у тях семенца на любов, която да ги води по дългия път към развитие на личността.

Художествени ръководители: Георги Димов и Захарина Тонева

Усмивки от представления и репетиции

Мястото, където децата получават незабравими емоции,
създават приятелства и преживяват емоционални срещи с публиката.

Отзиви:

"Захарина и Георги, сърдечно благодаря от името на цялото ни семейство за професионализма и всеотдайността, която вложихте, за да подготвите Дария за изпита по актьорско майсторство за кандидатстване след 7-ми клас. Благодарим Ви, че точно Вие бяхте нейни учители и че със съвместни усилия от Ваша и от нейна страна, тя изкара пълна шестица на изпита.
Без Вас, тя нямаше да се справи! Не мога да ви опиша какво щастие и радост е това за нас - сбъдната мечта. Още веднъж: Благодаря! Благодаря! Благодаря! Обичаме Ви!"
Ваня Моллова,
родител
"Ние, родителите, благодарим, че палите децата да обичат българския език, да обогатяват познанията си за творбите и творците, които ги създават. Вие създадохте ново пространство, в което те да се развиват и да го правят не по задължение, а с огромна страст и вълнение. Бъдете здрави и не спирайте да ни забавлявате, забавлявайки се!"
Зорница Станчева,
родител
"При вас научих да съм една идея по-самоуверена и как да говоряпо-бавно, както и как да изразявам творческото в себе си. Чувствам се чудесно и много щастлива при вас. Това, което преживях заедно с вас е нещо чудесно, което ще остави отпечатък в мен с години."
Таня Хаджиева,
на 18 г., група "Младежи"

Репертоар

Представленията от сезон '22/'23:
(П)обърканица
Една малка история за това какво се случва, когато нищо не върви по план. Можем ли да ползваме собствените си грешки, така че да изглеждаме добре и наистина ли са грешки тогава?
Какво ще се случи, ако пуснем контрола и просто се оставим по течението? Това е представление, създадено с голяма любов към превратностите на съдбата, благодарение на които израстваме!
"Всички сме равни"
Възможно ли е само за един ден да преобърнем собствения си свят и да се изправим срещу страховете си, въпреки всичко и всички? Понякога се заричаме, че ще променим играта и няма да се поддадем на абсурда и апатията. Тогава идва големият изпит на живота, който проверява дали можем наистина да спазим думата си. Такъв е случаят и на архитект Стилянов, чиито енергия и решителност бързо се срещат с иронията, корупцията и безхаберието. Какво решение би измислил един архитект в такава ситуация? А ти?
Приемаме деца на възраст между 8 и 18 години.
В школата ни има две групи:
- Детска (8 - 12г.)
- Младежка (13 - 18г.)
Всеки понеделник и сряда по график:
- Детска група от 18:00 до 19:30
- Младежка група от 19:40 до 21:10

Общо: 12 часа на месец
Таксата е 120 лв. на месец.
Да, можем да приемаме деца през целия творчески сезон.
Предлагаме индивидуална подготовка за лица над 18 години.
Към този момент групово обучение за лица над 18 години е само в посока импровизационни умения. За повече информация виж раздел "Импровизация".

Запиши се:

Последвай ни

Търсене