В Театрална къща "Шарж" вярваме, че всеки човек е чист потенциал и носи нещо магично и цветно. В школата ни създаваме неосъдителна и забавна среда за екипно творене, в която всеки има възможност да разгърне вътрешния си творец и да открие театъра в себе си.

Обучението се провежда в две групи:

  • Детска - 8 до 12 години
  • Младежка - 13 до 18 години
С нас децата и младежите овладяват различни актьорски техники и театрални форми.
Усвояват основните принципи на сценичното присъствие, игра пред публика и развиват речевата и движенческата си култура.
По време на обучението запознаваме участниците както с различни актьорски техники и похвати, така и с всички останали професии, необходими, за да се създаде една театрална продукция.
Това комплексно обучение дава по-голяма палитра от възможности и разбирания за изкуството и за себе си. Това е мястото, където се учим не само да играем театър, но и да го сътворяваме.
Процесът е игрови и дава голямо поле за развихряне на участниците и провокиране на спонтанността и въображението им. Общува се в приятелска и подкрепяща атмосфера, в която се развиват способностите за работа в екип и емпатия. 

Насърчаваме развиването на ценни умения и личностни качества, които служат във всяка сфера на живота като:

- Активно слушане
- Освободено присъствие
- Увереност
- Импровизаторско мислене
- Аналитично мислене
- Подкрепа
- Самодисциплина
- Правилна стойка и походка
- Правилно дишане
- Красива дикция


Децата са нашето бъдеще и най-голямо богатство, затова посяваме у тях
семенца на любов, която да ги води по дългия път към развитие на личността.

Художествени ръководители: Георги Димов и Захарина Тонева

Усмивки от представления и репетиции

Мястото, където децата получават незабравими емоции,
създават приятелства и преживяват емоционални срещи с публиката.

Отзиви:

"Захарина и Георги, сърдечно благодаря от името на цялото ни семейство за професионализма и всеотдайността, която вложихте, за да подготвите Дария за изпита по актьорско майсторство за кандидатстване след 7-ми клас. Благодарим Ви, че точно Вие бяхте нейни учители и че със съвместни усилия от Ваша и от нейна страна, тя изкара пълна шестица на изпита.
Без Вас, тя нямаше да се справи! Не мога да ви опиша какво щастие и радост е това за нас - сбъдната мечта. Още веднъж: Благодаря! Благодаря! Благодаря! Обичаме Ви!"
Ваня Моллова,
родител
"Ние, родителите, благодарим, че палите децата да обичат българския език, да обогатяват познанията си за творбите и творците, които ги създават. Вие създадохте ново пространство, в което те да се развиват и да го правят не по задължение, а с огромна страст и вълнение. Бъдете здрави и не спирайте да ни забавлявате, забавлявайки се!"
Зорница Станчева,
родител
"При вас научих да съм една идея по-самоуверена и как да говоряпо-бавно, както и как да изразявам творческото в себе си. Чувствам се чудесно и много щастлива при вас. Това, което преживях заедно с вас е нещо чудесно, което ще остави отпечатък в мен с години."
Таня Хаджиева,
на 18 г., група "Младежи"

Репертоар

Представленията от сезон '22/'23:
(П)обърканица
Една малка история за това какво се случва, когато нищо не върви по план. Можем ли да ползваме собствените си грешки, така че да изглеждаме добре и наистина ли са грешки тогава?
Какво ще се случи, ако пуснем контрола и просто се оставим по течението? Това е представление, създадено с голяма любов към превратностите на съдбата, благодарение на които израстваме!
"Всички сме равни"
Възможно ли е само за един ден да преобърнем собствения си свят и да се изправим срещу страховете си, въпреки всичко и всички? Понякога се заричаме, че ще променим играта и няма да се поддадем на абсурда и апатията. Тогава идва големият изпит на живота, който проверява дали можем наистина да спазим думата си. Такъв е случаят и на архитект Стилянов, чиито енергия и решителност бързо се срещат с иронията, корупцията и безхаберието. Какво решение би измислил един архитект в такава ситуация? А ти?
Приемаме деца на възраст между 8 и 18 години.
В школата ни има две групи:
- Детска (8 - 12г.)
- Младежка (13 - 18г.)
Всеки понеделник и сряда по график:
- Детска група от 18:00 до 19:30
- Младежка група от 19:40 до 21:10

Общо: 12 часа на месец
Таксата е 120 лв. на месец.
Да, можем да приемаме деца през целия творчески сезон.
Предлагаме индивидуална подготовка за лица над 18 години.
Към този момент групово обучение за лица над 18 години е само в посока импровизационни умения. За повече информация виж раздел "Импровизация".

Запиши се:

Последвай ни

Търсене