Курс по импровизация"Светът е малко по-добро място с импровизация в него, отколкото е бил преди.
Има нещо в нея, което говори положително за човешкия дух заради това, че група хора се събират и следвайки няколко прости правила, могат да създават изкуство и да забавляват публиката, докато се вълнуват и издигат един друг. " 
- Дел Клоуз


ИМПРОВИЗАЦИОННИ УМЕНИЯ / 
IMPROV COMEDY CLASS

НОВА ГРУПА
- 2 МАЙ                         ЗАПИСВАНЕ
импровизационни умения


КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ИМПРОВИЗАЦИЯТА?

Метод за забавление и себеразвитие, чрез групово творчество.
Създаваме позитивна и забавна атмосфера, в която тренираш твоята спонтанност, увереност и интуиция.


Импровизирането в група е забавен процес, в който се отприщва творческата енергия и се провокира истинска връзка между хората. Чрез поредица от подбрани игри и упражнения ще имаш възможност да развихриш въображението си и да импровизираш от сърце в подкрепяща и отворена среда.

Цели на курса:
  • Освобождаване на изобретателността и чувството за хумор
  • Заглушаване на твоя вътрешен критик
  • Развихряне на естествената творческа енергия
  • Изграждане на вътрешно доверие и адаптивност
  • Постигане на освободено общуване
  • Уверено присъствие в живота
  • Смело следване на интуициятаНа импровизацията дължим някои от най-гениалните
моменти в историята на киното: "Аз съм кралят на света!"
 - Леонардо Ди Каприо, "Титаник"

Колко продължава курсът?

В рамките на общо 24 часа се съсредоточаваме върху процеса на групово създаване на истории на момента, докато изграждаме у себе си уверена и адаптивна творческа личност.

Какво ще научиш?

Практикуваме позитивно и емпатично общуване. Имаш невероятния шанс да се научиш да:

- изградиш вътрешната си увереност
- общуваш свободно
- генерираш бързо вдъхновяващи идеи
- бъдеш чудесен разказвач
- създаваш спонтанно невероятни историиКакво следва после?

*Всяка група има свободата дори да излезе на сцената пред публика и да покаже импровизационните си умения, ако желае, както го направиха курсистите ни от Импро група "Щраус".


Какво ни вдъхновява за този курс?

Личните ни и научни наблюдения върху различните сфери на живота, ни показват, че нуждата от качествено човешко общуване днес е огромна. От всеки се изисква да запази стабилно ниво на съсредоточеност и мотивация в личен и професионален план, което понякога води до нежелани състояния. Истината е, че всеки от нас притежава средствата, с които да постигне лекота в живота си. С този курс ние улесняваме този процес по забавен начин, събуждайки творческата енергия в участниците. Тя е основен човешки двигател и е важно да бъде подкрепена от вътрешното ни доверие към живота.

Импровизацията има терапевтичен ефект, който ни учи да живеем тук и сега, да пускаме контрола и да сме спокойни от неизвестното. Разглеждаме стреса и напрежението като помощници и приемаме грешката като весел подарък. Рискуването става забавление и постепенно изграждаме по-добра версия на себе си.

Отзиви от наши курсисти

"За мен този курс е един от онези жизнеутвърждаващи моменти, които променят мирогледа и живота ти!
Хубаво е човек да може, поне за малко, да преоткрие детето в себе си, да бъде искрен, непринуден и освободен - точно като дете! Веднъж определих случващото се на курса като безгрижна детска игра, в отсъствието на родители, а Жоро като тартора на групичката."
Васил Василев,
инженер-конструктор на велосипеди
"Курсът по импровизация за мен е ценна възможност да науча как чрез забавлението, съчетано с правилни напътствия и насърчения, идва и освобождаване от страх, напрежение и всички съпътстващи дискофорт смущения. :) Отзива ми е отличен, както за дейността, така и за отношението към групата. Още веднъж ви благодаря, театрална къща "Шарж"!"
Аделина Сивкова,
музикант
"Изкарах курса по Импровизация и започнах с идеята,
че е просто готин начин за разпускане.
В последствие обаче видях много повече ползи от това. Освен забавление, курсът изгражда едно цялостно позитивно отношение към живота. Човек започва да свиква да пуска предварителните си нагласи и да ползва това, което е налично в негова полза. Препоръчвам на всеки да опита."
Красимира Мандаджиева,
учител и терапевт
ИМПРОВИЗАЦИОННИ УМЕНИЯ / 
IMPROV COMEDY CLASS

НОВА ГРУПА
- 2 МАЙ                         ЗАПИСВАНЕ

Имаш въпроси? Пиши ни!

Последвай ни

Търсене