Блог

Споделяме своите истории с теб
Пътуване до Ловеч - 2022

Пътуване до Ловеч - 2022

Първото ни посещение на Зоопарк Ловеч

По случай юбилея на Зоопарк Ловеч, който се състоя на 30-ти април и 1-ви май, бяхме поканени като част от празничната програма за гостите на зоопарка. Ние обичаме приключенията и чакахме това събитие с нетърпение! По това време все още нямахме автомобил и трябваше да пътуваме с доброто старо БДЖ. Фактът, че от Пловдив до Ловеч се сменят 3-4 влака, ни гарантираше, че ще получим желаната тръпка. Защо с влак, а не с автобус? Отговорът се криеше в новият ни космат приятел, който осиновихме седмица преди това и стана новият член на семейството ни и Театрална къща "Шарж". Намирането на Шаги заслужава отделна история, която ще разкажем друг път. Сега само ще споменем, че пътуването в клетка в багажно отделение нямаше как да му се случи.

И така, нарамихме големите раници и куфари с всичко необходимо за престоя на двама души и куче, реквизит, костюми и потеглихме. ;)

Пътувайки се наслаждавахме на красивите гледки, а между прекачванията разглеждахме населените места, в които се озовавахме. Едно от тези места беше град Левски - място, където времето сякаш беше спряло. Там обядвахме под 10 лв. в ресторантчето до гарата, където ни обслужи много усмихнат персонал. Заредени с енергия, ние продължихме по пътя си към Ловеч. Тук е моментът да споменем, че въпреки притеснението, Шаги определено оценяваше факта, че има ново семейство и се стараеше да се държи прилично.

И ето, че се озовахме в Ловеч, където бяхме любезно посрещнати на 29-ти април. Отпочинахме си добре и на 30-ти сутринта стартирахме първата от предстоящите четири шоу програми, които трябваше да изнесем в двата дни, заедно с илюзиониста Икар и DJ Емилио. На всяко шоу зоопаркът се пълнеше с усмихнати посетители от Ловеч, Плевен и околните села и градчета, специално дошли, за да видят празничната програма. В продължение на целия уикенд нашите клоуни Чочи и Жожи и пиратските ни капитани - Джак и Анна радваха посетителите на зоопарка. Изключително сме благодарни за срещата с всички тези топли и слънчеви хора, с които взаимно се зареждахме с много позитивна енергия. Благодарим за цялостната организация и на всички колеги! Огромни благодарности и на нашия фотограф Иво Канин, който дойде специално от София със семейството си, за да запамети моментите от шоуто!

На 2.05 в пет сутринта беше време отново да се срещнем с БДЖ. Прибирахме се към Пловдив заедно с Шаги и куп положителни емоции. И все пак имаше нещо, което бе заседнало като буца в гърлата ни.

Както всяка история има две страни и тази не се различава. Негативното в нашето пътуване бе скрито в очите на животните в ловешкия зоопарк. Докато ние празнувахме, от клетките ни гледаха тъжни лъвове, полудели маймунки, объркани тигри... И ако това не е достатъчно, кратката ни обиколка из зоопарка ни заведе до трупа на едно мъртво бебе вълче, което просто беше оставено в клетката на родителите си. Те от своя страна гледаха с най-човешките очи зад решетките и сякаш молеха за малко любов и близост. Определено можем да класираме този зоопарк в класацията на "най-тъжните зоопаркове" и докато пишем това тайно се надяваме, че може да е повод за промяна към по-добро!

Когато тръгнахме към Ловеч изобщо не си и помисляхме, че това може да е картинката, която ни очаква. Бяхме чували истории за втория по големина зоопарк в България и кой знае защо в главите ни се беше запечатала представата за нещо, което повече прилича на резерват. Уви, романтичните ни представи бързо бяха заметени от действителността. Оставаме с надеждата, че нещо ще се промени за живота на всички животинчета там. Време е да спрем да държим животни в затвор само за наше забавление!

Няма коментари
Благодарение на нашият месечен бюлетин можеш да се информираш за
предстоящите събития и да не пропускаш нито една среща с нас!

Бюлетин

Търсене