Блог

Споделяме своите истории с теб
Кошница с цветя

Кошница с цветя

18 март 2024

Кауза вместо цветя

След 3-тия ни рожден ден получихме множество и разнообразни букети. Всички бяха изключително красиви и добре ухаещи, но ден по ден започнаха да губят блясъка си. Съвсем скоро вкъщи стана призрачно, цветята бяха изгубили цялата си прелест и ние започнахме да хвърляме. Изхвърлихме букетите с ясното съзнание, че единичната им цена е поне 20 лв. С толкова по 20 лв. можеш да внесеш надежда поне за 1 ден в живота на някой друг. И решихме, че това е по-ценно. Вместо да хвърляме десетки кошници с цветя, решихме да направим една кутия, наречена "Кошница с цветя", която да може да "наторява" мечтите на други слънчеви българи.
От тогава насам тя е неизменно с нас на всяко представление на театралната ни школа.

След всеки спектакъл обсъждаме с участниците на школата на кого да помогнем. Избираме каузата редом с тях и действаме. Така се учим на разбиране, любов и подкрепа и ставаме малко по-добри. В този смисъл "наторяваме" и собствените си ценности. Затова не ни носете цветя, ами напълнете кошничката и всички заедно ще свършим едно добро дело. 

Ако все пак много обичате букети, бъдете креативни! Приемаме всякакви марули, репички, тиквички, чушки, плодове и други плодозеленчукови букети. Радваме се на семенца, които да посадим сами и да се научим на грижа.

А най-важно от всичко ни е да дойдете с усмивка! До нови срещи! 😊

Последната "Кошница с цветя" зарадва прекрасните творци от училището в с. Русаля. Събрахме 85 лева от букети, с които закупихме необходимите санитарни материали на училището за таланти в селото. Тяхната кауза намерихме тук.

Няма коментари
Благодарение на нашият месечен бюлетин можеш да се информираш за
предстоящите събития и да не пропускаш нито една среща с нас!

Бюлетин

Търсене